Valitse sivu

GDPR on täällä, oletko valmis?

EU:n uusi tietosuoja-asetus astui voimaan 25.5.2018. Asetus koskee käytännössä kaikkia yrityksiä, niin pieniä kuin suuriakin.

“Organisaatiolla on velvollisuus laatia kirjallinen kuvaus sen toteuttamasta henkilötietojen käsittelystä. Tätä kuvausta kutsutaan selosteeksi käsittelytoimista.” Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimisto

Koskeeko asetus minua?

  • Kyllä, melkoisen varmasti. Jos käsittelet yksityishenkilöiden henkilötietoja millään tavalla, pitää sinun tehdä kartoitus ja suunnitelma tietojen tarkoituksenmukaisuudesta, säilytyksestä ja poistamisesta.
  • Henkilötietoja sisältäviä rekistereitä ovat mm. yrityksen puhelimen puhelinmuistio, uutiskirjeohjelma, laskutusohjelma, henkilökuntarekisteri, työpaikkahakemukset, post-it-lappu johon on kirjoitettu asiakkaan yhteystiedot, varauskirja...

Mitä minun pitäisi tehdä?

  • Sinun pitäisi istua alas, ottaa mukaan mahdolliset työntekijät ja pohtia, millaisia rekistereitä yrityksessäsi pidetään. Tarvitset myös vastaukset kysymyksiin miksi, missä ja kuka. Selvitä myös, miten rekisterin tietoja voi esittää yksilökohtaisesti ja poistaa tarvittaessa. Kaikki nämä pohdinnan tulokset tulisi kirjata ylös, että sinulla on näyttää viranomaisille dokumentti siitä, että asetus on otettu huomioon yrityksesi toiminnassa.

Mistä saan lisätietoa?

Vaikuttaa sekavalta?

  • Asiaan perehtyessäni huomasin, että käytännössä kaikki oppaat ja ohjeistukset on suunnattu suuremmille yrityksille ja mukaan tuodaan asioita, jotka eivät kosketa pienyrittäjiä. Em. asiat yleensä vain lisäävät hämmennystä ja ne lannistavat yrittäjän nopeasti.
  • Tähän tarpeeseen syntyi Tietosuojasuunnitelma, joka sisältää työkalut, joiden avulla pienyrittäjä saa tehtyä tarpeelliset selvitykset hyvissä ajoin ennen määräaikaa.

Tietosuojasuunnitelma – Työkalut pienyritykselle

Tietosuojasuunnitelma – Työkalut pienyritykselle

Arvio 3.33 5:stä perustuen 3 asiakkaan arvotukseen.
(3 tuotearviota)

Tietosuojasuunnitelma on laadittu erityisesti pienyrityksiä varten. Se sisältää työkalut, joiden avulla yritys voi helposti laatia yksityiskohtaiset selosteet käsittelytoimista ja niiden pohjalta rekisteriselosteet kaikista henkilötietoja sisältävistä rekistereistään.

Ohjeistuksen laatimiseen on käytetty runsaasti "rautalankaa" ja asetuksen kapulakieltä on pyritty muokkaamaan kansantajuisempaan muotoon.

Tietosuojasuunnitelma sisältää pienyrityksiä koskettavat asiat. Tietosuojasuunnitelma ei sisällä koko asetusta, eikä kaikkia sen yksityiskohtia.

49,90  alv 0%

Kuvaus

“Organisaatiolla on velvollisuus laatia kirjallinen kuvaus sen toteuttamasta henkilötietojen käsittelystä. Tätä kuvausta kutsutaan selosteeksi käsittelytoimista.” Lähde: Tietosuojavaltuutetun toimisto

Tietosuojasuunnitelman tilaamalla saat käyttöösi aineiston, jota voit käyttää laatiessasi oman yrityksesi selostetta käsittelytoimista ja  myös rekisteriselosteiden laatimisen apuna. Aineistoa ei saa luovuttaa eteenpäin muiden yritysten käyttöön.

Aineisto
PDF-muotoinen tiedosto, koko 89 kt. 4 sivua, sisältäen ohjeistuksen jonka avulla voi laatia selvityksen yrityksessä käytössä olevista rekistereistä ja toimenpiteistä. Lisäksi toinen PDF-muotoinen tiedosto, koko 42 kt, joka sisältää täytettävän lomakkeen. Tallenna ensin tyhjä lomake ja täytä sitten rekisterin tiedot. Täyttämisen jälkeen tallenna ja tulosta lomake. Tee yrityksen jokaisesta henkilörekisteristä oma lomakkeensa.

Tilausvahvistusviestissä saat latauslinkit, joista voi ladata em. PDF-tiedostot yrityksen käyttöön. Latauskertoja on 2 ja tiedostot ovat ladattavissa 10 päivän ajan ostotapahtumasta.

Vastuunrajoitus
Tämä Tietosuojasuunnitelma sisältää pienyrityksen kannalta tärkeimmät tietosuoja-asetuksen kohdat. Tietosuojasuunnitelma ei ole kattava esitys tietosuoja-asetuksesta. Kirjoittaja ei ole lakiasioiden ammattilainen eikä ota vastuuta sisällön oikeudellisesta tulkinnasta.

3 arviota tuotteelle Tietosuojasuunnitelma – Työkalut pienyritykselle

  1. Arvostelu tuotteesta: 5 / 5

    Testiasiakas (varmistettu kirjoittaja)

    Tätä on odotettu! Kohtuuhintainen ja selkeä.

  2. Arvostelu tuotteesta: 4 / 5

    Pia (varmistettu kirjoittaja)

    Tosi hyvä työkalu yksinäisen yrittäjän apuna ja tukena. Selkeä ohjeistus ja hyvä kaavakepohja rekisteriselosteiden nopeaan tekoon. Kannatti hankkia!

  3. Arvostelu tuotteesta: 1 / 5

    Nina (varmistettu kirjoittaja)

    Tuli ostettua sika säkissä. En olisi ostanut ja maksanut näin alkeellisesta “tietosuojasuunnitelmasta”.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Etsitkö tekijää tai päivittäjää nettisivuillesi? Tutustu vaihtoehtoihin Piilota tämä ilmoitus

Pin It on Pinterest

Share This